Παρασκευή, Απριλίου 18, 2008

Πυρηνικοί σταθμοί στην Ελλάδα


ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Η πυρηνική τεχνολογία είναι, δίχως αμφιβολία, μία λύση με πάρα πολλά πλεονεκτήματα, μια λύση που θα μπορούσε να απεγκλωβίσει την Ελλάδα απο τα γεωστρατηγικά παιχνίδια του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, των εισαγωγών ενέργειας. Η χώρα διαθέτει την πρώτη ύλη, την τεχνογνωσία, το επιστημονικό προσωπικό, την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική δυνατότητα να προχωρήσει στην ίδρυση πυρηνικών εργοστασίων για την ηλεκτροδότησή μας και την εξαξωγή ενέργειας, ει δυνατόν. Γιατί να μην κατασκευαστούν αυτοί οι πυρηνικοί σταθμοί;
Το πρώτο εμπόδιο, λέγεται, ότι είναι η ασφάλεια, πράγμα εξαιρετικά αστείο και κενό ουσίας, μόλις σκεφτούμε ότι ολόκληρη η περιοχή γύρω μας είναι γεμάτη με πυρηνικούς αντιδραστήρες εδώ και χρόνια, ενώ νέοι κατασκευάζονται άμεσα ή πολύ σύντομα στο μέλλον. Οπότε, στην απίθανη περίπτωση ατυχήματος, εμείς σαν Ελλάδα θα υποστούμε όλες τις συνέπειες της καταστροφής χωρίς οι ίδιοι να έχουμε απολαύσει το όφελος της πυρηνικής ενέργειας. Επιπλέον, με τα χρήματά μας θα στηρίζουμε την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας στη γειτονιά μας αφού πάντα εισάγουμε ενέργεια! Αλλά ένα απο τα κυριότερα σημεία είναι το γεγονός ότι απο τα λιγνιτικά και όποια άλλα εργοστάσια ήδη καταστρέφουμε την υγεία μας και σε μεγάλο βαθμό μάλιστα! Δηλαδή διαλέγουμε να παράγουμε ενέργεια με τρόπο που ΣΙΓΟΥΡΑ μας σκοτώνει, μόνο και μόνο επειδή φοβόμαστε έναν άλλο τρόπο παραγωγής ενέργειας ο οποίος ΙΣΩΣ μας σκοτώσει κάποια στιγμή στο μέλλον!

Το ατύχημα στο Τσερνόμπιλ στοίχησε πολλές ζωές και υποθήκευσε πολλές περισσότερες, αλλά ας μη ξεχνούμε πού, πότε και πώς έγινε. Τίποτα δε θυμίζει τις πολιτικοκοινωνικές συνθήκες εκείνης της περιοχής και περιόδου σε σχέση με το σήμερα αλλά και σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες που χρησιμοποιούσαν την πυρηνική τεχνολογία απο τότε και δε πάθανε τίποτα.

Προτείνω την άμεση κατασκευή πυρηνικών σταθμών στην Ελλάδα για ένα καθαρότερο περιβάλλον και μια βιώσιμη ανάπτυξη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για ψαξε λιγο. Ατυχηματα εχουν γινει σε καναδα ηπα βρετανια ρωσια απο το 50 που εχουν αρχισει να παιχουν με αυτα.
Επισης πες μου που θα τα θαβουμε ολα αυτα τα αποβλητα, εαν εχεις υποψι σου. Ηδη δεν ξερουν που να τα βαλουν. Και μιλαμε για ουσιες που δεν υπηρχαν σε τετοιες ποσοτητες και τετοια αλληλεπιδραση με το περιβαλλον ΠΡΙΝ την ανθρωπινη παρεμβαση. Και ναι ρε φιλε ενα λιγοτερο ,ενα λιγοτερο. Και ρωτα και τους σουηδους τι θα πρεπει να κανουν ετσι και τους σκασει ενας αντιδραστηρας. Θα σου πω εγω : θα τρεχουν και δε θα φτανουν.
Ν